onsdag 13 augusti 2014

Ponnyavel. Min syn på saken...


Ni som följer mig vet att jag har velat något enormt på senaste tiden när det gäller mina hästar. Jag har bedrivit uppfödning i liten skala, något jag verkligen tycker är roligt. Men senaste åren har det blivit allt svårare att få bra betalt och hitta bra hem för bra ungponnyer. Detta har gjort att jag inte betäckte vare sig förra året eller i år. Men när jag ser framgångarna som mina ponnyer gör är det svårt att inte bli sugen igen.

Foto Felicia Djärv Karltorp

Förra helgen debuterade min uppfödning Mr Japp (Sv ridponny) LA och nollade. Det är fantastiskt roligt när man hittar rätt köpare och dom utvecklas tillsammans till något riktigt bra. Jag hoppas att synen på svenskfödda ponnyer ändras snart. För det är naivt att tro att det är dom bästa ponnyerna som importeras. Modet i att köpa importponny har i flera år varit stort. Men att köpa en svenskfödd ponny direkt av uppfödare som vet precis vad hästen varit med om måste ändå vara att föredra. Självklart bygger detta på att uppfödaren/säljare är ÄRLIG och berättar sånt som är väsentligt. Seriösa uppfödare och säljare vill ju inte bara få sålt en häst, dom vill ju att det ska bli ett lyckat ekipage och att hästen ska få det bra.


Jag hoppas och tror att detta kommer ändras. Att beslutet att man får tävla ponny till man är 20 bidrar till detta. Jag är fullt övertygad om att mina ponnyer med trevligt temperament, med god exteriör och bra kapacitet vinner i längden. Det är ju trots allt barn som ska tävla dom.


Så vem vet. En dag kanske marken på Strömsåsen åter trampas av små fölhovar.

För jag borde passa på att avla så länge jag har världens bästa barnvakt, min gamle valack, som har gjort alla för så trygga och positiva.


Kram Gittan



söndag 10 augusti 2014

Stor loppis och antikt 16 aug


 Lördag den 16 augusti har vi åter igen en dag som vi kallar Stor loppis och anikt. Den håller på mellan kl 10-14 och är hos oss på Strömsåsen. Vi håller på att röja för fullt och har plockat fram massor med nya saker sedan sist. Allt från tidningar till gamla möbler.
Här får ni se en del av de saker som kommer finnas där och jag kan lova er att det är ingen "skräploppis" utan där finns massa charmiga gamla saker.











Precis som senast kommer det finnas goooo fika att köpa till ett mycket vettigt pris. 


Varmt välkomna till oss!

Kram Gittan

lördag 2 augusti 2014

Konstvågen på Hönö 2014

Hela helgen håller konstvågen på ute på öarna och jag tog mig en rejäl runda idag tillsammans med vänner. Så himla inspirerande! En del av dom konstnärer jag besökte har jag redan skrivit om här. Men några andra vill jag passa på att visa för er. Först ut är Gunnar Larsson som håller på med keramik. Helt underbara fiskar hade han.

Denna fisken fick följa med mig hem. Jag föll för hans blick och underbara underbett =)




Sen var jag en grym kille som hette Erik Johansson som både höll på med akvarell, akryl, tusch och träsnideri. Jag föl platt för hans akvarell/tusch målningar. Häftiga målningar med roliga detaljer.



Nästa år ska jag ta mig god tid att åka runt till många fler... eller ska jag kanske själv vara med....

Ha en riktigt skön söndag vänner.

Kram Gittan