torsdag 27 december 2012

Så många planer, nu vill jag sätta fart!

Jag borde blogga oftare, eller hur? Jag vet att flera av er tycker så och har kommenterat det. Men ibland är det  bara så svårt att få till det. Inget internet på Strömsåsen, systemkameran som har lagt av, tusen bollar i luften och mitt i allt blir det jul. Så är det ibland. Bilderna får jag för tillfället ta med min telefon och det blir inte alls så fina bilder.

Jag vill börja med att visa en måttbeställd tavla som levererades i julhelgen. Den har måtten 30x150cm och är en blandning mellan collage och målning. Mycket uppskattad blev den.



 På Strömsåsen planeras det för fullt och införskaffas material för att komma igång med renoveringen inne. Gamla verandadörrar har införskaffats och ska nu bli helt rena från färg, vissa rutor ska bytas och sedan ska dom åter målas. Det ska vara dörrar att ha nere i hallen in emot vardagsrummet.
Vi har troligen kommit fram till hur trappräcket ska se ut. Överliggaren kommer bli kvar. Stolpen i mitten blir prydd av detta bronshuvud och under överliggaren blir det någon form av smidesstolpar så allt blir öppnare och mer luftigt. Jag ska fota detta när vi börjar riva i det hela.


Ha underbara dagar den här sista tiden på året. Snart är det dags att summera året och sätta upp nya mål för nästkommande. Alltid spännande!

Kram Gittan

torsdag 20 december 2012

En liten hästgård tar form....

Det här är första bilden som jag la ut på bloggen för snart två år sedan. En liten hästgård tar form heter ju bloggen och tanken var att visa renoveringen och framväxten av Björneslätt. Å visst har gården tagit form. Huset är så gott som klart, charmigt och riktigt lantligt. Ladan är riktad och omklädd nästan över allt. Stalldelen innehåller 4 boxar, en spolspilta, två lösdrifter och utrymmen för vagnar och liknande finns. Det finns stora härliga hagar och en ridbana. Jag är verkligen nöjd med vilken förändring gården har genomgått och det har varit så roligt. Det känns konstigt när ett projekt går mot sitt slut, men som tur är finns ju Strömsåsen och där finns massor kvar att göra!


Just nu ligger det inte fullt så mycket snö här i Mårdaklev, men älgar finns det gott om. Speciellt kring Strömsåsen där stora hyggen finns i nära anslutning till gården. Ett paradis för älgar har det visat sig. Så ni som kör förbi, kör försiktigt. Dom är riktigt stora och granna dom djuren!

Kram Gittan

måndag 17 december 2012

En unik julklapp kanske

Ja vänner, nu inför julen är det full fart med tillverkning av julklappar. Alltid roligt med beställningar och olika utmaningar.
Igår blev jag färdig med en tavla av Amelia Earhart. Denna gång gjorde jag henne mer färgsgrann efter att ha sett filmen om henne. Hon var verkligen en häftig kvinna. Denna tavla var ingen beställning utan den är till salu. Den är ca 40x55cm och kostar 900kr.



Vapenremmen som var beställd är färdig och levererad.

 

En annorlunda hästtavla är klar. Enkombination av jollypenna och tuschpenna.


Efter jobbet idag är det bara att fortsätta. Mellan det att färgerna torkar skrapar jag matta ifrån trappan inne. Limmet sitter som sjutton. Jag vill att projektet med renoveringen ska gå frammåt. Så därför blir det lite varje varje dag.

Ha en bra måndag vänner!

Kram Gittan

torsdag 13 december 2012

Lusse lelle

Ha en riktigt bra lucia alla ni där ute. Ikväll blir det lucia med alla skolans barn i bygdegården.


Kram Gittan

Roligt att planera.

Nästan alltid har jag ett block i närheten och skissar på renoveringar och detaljer. Det är så roligt när man kommer på lösningar som är både smarta och estetiskt tilltalande. Jag har plockat in fönster och dörrar i huset, i ett tillfälligt målarrum på övervåningen, för att kunna renovera dom under vintern. Men snart måste jag få sätta igång med ett rum. Kanske är det hallen nere som står på tur....

Hallen nere ska nog få rutigt golv, pärspånt på väggarna, ny dörr till källaren
och verandadörrar in till vardagsrummet Troligen även ett fönster intill ytterdörren.

Hallen uppe ska få fönster in till hobbyrummet, en del pärlspånt, en del tapet,
några nya dörrar. Golv och takmålning???

Ena rummet uppe ska få verandadörra in och ev en eldstad.
Troligen en garderob av gamla dörrar, pärlspånt på ena väggen, tapter. Golvet???

Jag vill sätta igång nu, det kliar verkligen i fingrarna!!!

Kram Gittan

tisdag 11 december 2012

En ädling utan högmod...


Vem på vår jord är en ädling utan högmod?
Vem hyser vänskap utan avund?
Vem besitter skönhet utan fåfänga?
Jo, hästen, som förenar smidighet med muskelstyrka
och tyglar sin kraft med innebonede mildhet.
Han tjänar utan undernådighet,
han kämpar utan fientlighet.
Hans tillit ger honom makt över oss.
Hans stora tålamod gör honom fri.
På hans rygg skapade vi historia.
Vi är hans arvingar
och han vår arvedel.

(Okänd författare)

Kram Gittan

måndag 10 december 2012

Underbart vackert ute.


Vyn över grannens ställe sett från Björneslätt.


Det finns nog dom som fryser.....

Kram Gittan

lördag 8 december 2012

Julfint på Björneslätt

Jag älskar att göra julfint på Björneslätt. Idag har det varit vänner här och druckit lite glögg och på måndag blir det glögg och mat här på kvällen. Gården är verkligen lätt att få rätt stämning i. Jag längtar ofta tillbaka hit. Det är så mycket kvar att göra på Strömsåsen och jag har verkligen lagt min själ på renoveringen av Björneslätt. Förstår att det är många som hört av sig och velat fira jul här!





Hjärtanen är gamla vaniljhjärtanformar som jag dekorerat med gammalt papper och fotografier. Ett roligt pyssel som är lätt att dekorera med. Nedan är en liten gran och en julros planterad i en gammal sockerkaksform.


Visst är här underbart!

Kram Gittan

torsdag 6 december 2012

Beställ julklappar i tid

Nu har beställningarna på tavlor och annat börjat ramla in. Det är alltid lika intressant hur sent folk kommer på att det är jul även i år ;) Men detta är så roligt. För tillfället håller jag på att tillverka en vapenrem i det finaste lädret från Tärnsjö garveri. Det är sällan jag arbetar i läder nu för tiden, tyvärr, för det är verkligen roligt.



På denna vapenrem ska det sedan målas ett rådjurshuvud och stansas in namn och år. Ni ska få se när det är färdigt.

Så ni som har planer på att beställa något inför jul, gör gärna det i tid. Jag har en hel del tavlor och smycken som är färdiga så det är bara att höra av sig.

Ha en skön torsdag vänner.

Kram Gittan